Olympisk hæder til Dansk Orienterings-Forbund

Kronprins Frederik overrakte i dag prisen ’IOC Trophy’ til Dansk Orienterings-Forbund for det populære og grønne idrætsprojekt ’Find vej i Danmark’. Forbundet sender anerkendelsen videre til orienteringsklubberne for en kæmpe indsats.
13. apr 2013
Kronprins Frederik overrakte i dag prisen ’IOC Trophy’ til Dansk Orienterings-Forbund for det populære og grønne idrætsprojekt ’Find vej i Danmark’. Forbundet sender anerkendelsen videre til orienteringsklubberne for en kæmpe indsats.

Dagen var velvalgt, da Dansk Orienterings-Forbund lørdag fik overrakt ’IOC Trophy – Sport and Sustainable Development’ af kronprins Frederik, der er medlem af IOC, og DIF-formand Niels Nygaard.

I dag er nemlig officiel ’Find vej i Danmark’-dag med 44 Find vej-arrangementer i hele landet.

Prisoverrækkelsen fandt sted ved naturlegepladsen Eghjorten tæt på Fredensborg. Umiddelbart efter overrækkelsen blev ’Find vej i Eghjorten’ indviet som et helt nyt ’Find vej i Danmark’-tilbud.

”Med bæredygtighed som årets tema for IOC’s pris var der ingen tvivl om, at prisen skulle gå til Dansk Orienterings-Forbund for alle de grønne idrætsfaciliteter i Find vej-projektet og en generel høj miljøprofil i forbundet. ’Find vej i Danmark’ er super godt til at en masse mennesker kan prøve orienteringssporten tæt på deres bopæl og ganske gratis. Forhåbentlig er der også nogen, der efterfølgende får lyst til at melde sig ind i en klub,” siger DIF-formand Niels Nygaard.

I Dansk Orienterings-Forbund er man stolte af IOC-prisen:

”Vi er i Dansk Orienterings-Forbund meget glade for den fornemme hæder. Vi vil gerne udtrykke en stor tak til alle samarbejdspartnere, der har været involveret i etableringen af ’Find vej i Danmark’. Den største ære bør dog tilfalde de danske orienteringsklubber, der har brugt tusindvis af timer på at tegne kort, lægge ruter og grave pæle med poster ned,” siger Helge Søgaard, der er formand for Dansk Orienterings-Forbund.

Foto fra dagens prisoverrækkelse til fri redaktionel brug kan hentes på www.findveji.dk/index.php/pressefotos.html sammen med foto fra sidste års ’Find vej i Danmark’-dag, hvor DKH Prins Christian, Prinsesse Isabella og Kronprins Frederik åbnede Find vej-dagen og selv løb på jagt efter poster i Bistrup Hegn.

Om Find vej i Danmark
’Find vej i Danmark’ giver store som små mulighed for at kombinere naturoplevelser og motion ved mere end 150 grønne idrætsfaciliteter fordelt over hele landet. Orienteringskort hentes gratis fra siden findveji.dk. Omkring 100.000 mennesker har de fire år, projektet har varet, prøvet Find vej i Danmark.

Etableringen af ’Find vej i Danmark’ er bl.a. støttet af Naturstyrelsen, Friluftsrådet, DIF, Ministeriet for Børn og Undervisning samt en række kommuner og lokale samarbejdspartnere.

Dansk Orienterings-Forbund har siden 2010 været DIF-certificeret som ’Grønt forbund’ og arbejder målrettet med miljø og bæredygtighed. Forbundet var den første modtager af DIF’s miljøpris tilbage i 1997.

Om prisen IOC Trophy
Den internationale olympiske komité, IOC, giver hvert år Danmarks Idræts-Forbund (DIF) mulighed for at tildele IOC Trophy til en værdig modtager inden for den kategori, som IOC har fastsat for årets trofæ. I år er temaet ’Sport og bæredygtig udvikling’. Prisen består af et trofæ fra IOC og 5.000 kr. fra DIF.