DIF: Læg alt frem Armstrong

Lance Armstrongs formodede indrømmelser bliver fulgt med interesse i den danske idrætsverden.
16. jan 2013
Lance Armstrongs formodede indrømmelser bliver fulgt med interesse i den danske idrætsverden.

Den tidligere cykelkonge Lance Armstrong erkender efter alt at dømme et markant dopingmisbrug, når det meget omtalte interview med Oprah Winfrey sendes i tv natten til fredag dansk tid.

I DIF venter man på interviewet med spænding – ikke mindst i forhold til - hvor mange belastende oplysninger om cykelsportens dopingkultur Lance Armstrong lægger på bordet.

”Nu har Lance Armstrong løjet og løjet i årevis, så det er da positivt, at han nu formentlig erkender sin skyld. Men man skal nu ikke af den grund bare tage hatten af for Armstrong og andre ryttere, der står frem i øjeblikket. Man skal derimod rose det amerikanske dopingagentur, USADA, for et fantastisk stykke arbejde, der har bevirket, at dopede cykelryttere nu presses til at stå frem,” siger DIF’s elitechef, Jesper Frigast Larsen, og fortsætter:

”Nu hvor Armstrong står frem, håber vi da på, at han lægger alt frem og kaster yderligere lys over UCI's dopingkontrol, som åbenlyst har haft sine mangler, eftersom Armstrong gik fri under sin karriere trods utallige dopingkontroller. Man kan sige, at vi er på vej ind i en ny afgørende fase på kontrolområdet, hvor nye efterforskningsmetoder bringes i spil, og jo mere folk som Lance Armstrong lægger frem desto bedre – uden at det på nogen måde kan undskylde deres tidligere forseelser.”