Ishockey: OL-kvalifikation skal sikres i Vojens

SE Arena i Vojens lægger is til, når det danske ishockeylandshold i februar 2013 med kæmpe tilskueropbakning skal forsøge at spille sig til OL for første gang nogensinde.
6. sep 2012
SE Arena i Vojens lægger is til, når det danske ishockeylandshold i februar 2013 med kæmpe tilskueropbakning skal forsøge at spille sig til OL for første gang nogensinde.

Aldrig før har dansk ishockey haft hjemmebanefordel i en OL-kvalifikationsturnering, og Dansk Ishockey Union (DIU) har nu valgt SE Arena i Vojens som spillested for kampene, der finder sted 7.-10. februar 2013.

Danmark skal møde Hviderusland, Slovenien og en gruppevinder fra 1. kvalifikationsrunde. Kun vinderen af OL-kvalifikationsturneringen i Danmark kvalificerer sig til OL i Sochi 2014.

'Det klart vigtigste for os ved valget af spillested har været at sikre vores spillere den bedst mulige tilskueropbakning til de tre kampe, vi skal spille i februar. I Vojens har vi et fantastisk publikum, som er meget støttende og synlige - og hørbare. Og vi er sikre på, at både tilskuere fra Sønderjylland og fra andre steder i Danmark vil fylde arenaen til Danmarks kampe, så landsholdet vil have 5.000 tilskuere i ryggen, når de går på isen. Desuden er organisationen og faciliteterne i SE Arena i top, så vi glæder os til at komme til Vojens om fem måneder og - forhåbentlig - fejre kvalifikationen til vinter-OL 2014', siger direktør i DIU, Enver Hansen.

Danmark sikrede sig hjemmebane i OL-kvalifikationsturneringen i kraft af placeringen som nr. 12 på verdensranglisten efter VM tidligere på året. Der er yderligere to OL-kvalifikationsturneringer i hhv. Tyskland og Letland, hvor vinderne kommer til OL.

I forvejen har FIN, CZE, SWE, CAN, SVK, USA, NOR og SUI kvalificeret sig, og derudover er Rusland født deltager som værtsnation.

OL i Sochi er fra 7.-23. februar 2014.