Bronze til letvægtsfireren

Danmark fordoblede torsdag sin medaljehøst, da letvægtsbåden i roning tog bronze.
2. aug 2012
Danmark fordoblede torsdag sin medaljehøst, da letvægtsbåden i roning tog bronze.

I et nervepirrende race, hvor Danmark førte det meste af vejen, måtte Danmark i sidste ende ’nøjes’ med bronze efter Sydafrika, der tog guld og England, der tog bronze.

Bronzemedaljen, der blev overrakt af kronprins Frederik, er den femte i træk til letvægtsfireren ved de olympiske lege, siden Danmark i 1996 begyndte de stolte traditioner i firer-båden. Eskild Ebbesen har været med til at vinde medalje samtlige gange.

”Jeg er lykkelig over, at vi vinder en olympisk medalje i dag, og jeg er bare glad for at stå her. OL er kæmpe stort, og jeg har haft fantastiske oplevelser alle gange,” siger Eskild Ebbensen, der med dagens medalje har slået yderligere fast, at han er blandt Danmarks største idrætsudøvere gennem tiderne.

Formand for DIF, Niels Nygaard, siger om Eskild Ebbesens præstation:

”Eskild Ebbesens betydning for dansk eliteidræt kan ikke undervurderes. Han er et fantastisk forbillede for sporten, og at han vinder en medalje i dag sammen med sine tre kollegaer er helt utroligt fortjent.”

Resultat:
1: Sydafrika (6.02.84)
2. Storbritannien (6.03.09)
3. Danmark (6:03.16)