Martin Borch

Martin har været ansat 13 år i DIF.
Martin har været ansat 13 år i DIF.

Hvad er det, der gør dit arbejde i DIF attraktivt?

Arbejdet med så mange engagerede og dygtige mennesker. Lige fra de dygtige kollegaer, der inspirerer og motiverer, til de folkevalgte og frivillige vi samarbejder med, og som brænder for deres idræt. Samtidig er det en spændende opgave at arbejde i en politisk drevet organisation, hvor vi har idrætten som sag. Der findes vel ikke bedre sektorer at beskæftige sig med, og som altid er genstand for opmærksomhed og interesse, og som alle i landet har stiftet bekendtskab med eller har en holdning til.

I hverdagen er det de mange vekslende og varierede arbejdsdage, der gør jobbet attraktivt. Der er ikke to dage, der er ens, og man ved aldrig helt 100 %, hvad arbejdsdagen bringer, når man møder ind. Det kommer oftest til at handle om idræt, politik, ledelse og/eller strategi, og det er områder, jeg synes er spændende at arbejde med.

Hvad er din sjoveste idrætsoplevelse?

Der har været mange. Det er altid bevægende og fascinerende, når man som tilskuer oplever de dygtigste atleter levere skelsættende resultater eller triumferer i spektakulære præstationer.

Men det er også dybt bevægende, når 200 gymnaster laver indmarch i den lokale idrætsforening, og forældre og bedsteforældre klapper dem ind. Eller når så mange mennesker mødes til fælles idrætsoplevelser, hvad enten det er Royal Run, landskampe i Parken eller Vildbjerg Cup for 10.000 børn og unge. Der viser idrætten virkelig sin værdi for den enkelte og igennem fællesskabet.

Hvilken ny idræt har du opdaget siden din start i DIF?

Der har været mange, heldigvis. For idrætten står ikke stille, og der opstår hele tiden nye spil, kombinationer eller hybrider af kendte spil. Det fascinerer mig dog stadig, hvor teknisk og nørdet det kan blive inden for hver enkelt disciplin – baneolien i bowling, mængden af krudt i en patron til skytterne, banerytternes grej i jagten på tusindedele.