Idrætter

Stand up paddle (SUP)

SUP

 

SUP er er en sport med rødder i den hawaiianske surfkultur. Sporten har særligt gennem de seneste ti år været igennem en rivende udvikling - både internationalt og nationalt. SUP kaldes derfor også af mange den hurtigst voksende vandsport i verden og dyrkes både af top professionelle atleter og helt almindelige motionister, herunder familier, børn og unge.

Som konkurrenceidræt konkurrerer atleterne som udgangspunkt i tre discipliner: sprint (200 m.), technical racing (3-6 km.) og langdistance racing (12-25 km.). Ved sprint og technical racing anvendes der bøjer i vandet som stiller store krav til udøvernes styrke, taktiske og tekniske færdigheder og ved langdistance er det primært udøvernes udholdenhed, som er med til at afgøre et race.

SUP bruges også blandt mange danskere til at få god motion og opleve naturen og vandet helt tæt på. Det er nemt at lære og de fleste kan efter blot en times undervisning begå sig på et SUP board.

SUP

Vidste du?

  • at danske Casper Steinfath er 6 x verdensmester i SUP?
  • at en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut i 2020, viste at 175.000 danskere har SUP og surfing som deres foretrukne idræt?
  • at SUP sportens nymoderne form blev udviklet af to amerikanske “big-wave” surfere, Laird Hamilton og Dave Kalama?
  • at der i 2015 var otte SUP foreninger i Danmark. I 2021 findes der 82 SUP foreninger i Danmark?
  • at du forbrænder ca. 610-700 kalorier på en times SUP?
  • at den britiske eventyrer, Chris Bertish, var den første til at krydse Atlanterhavet på et SUP board i 2017?
Læs mere

Se mere om DM-ugen