Idrætter

Squash

Squash

Squash er en sport der dyrkes i næsten alle lande i verden. Det er en af de fem store ketcher- og batsportsgrene og er dermed beslægtet med tennis, badminton, bordtennis og padel.

Squash har spor helt tilbage til 1100-tallet, hvor der i Frankrig blev spillet spil, hvor det meget simpelt gjaldt om at slå en bold op ad en væg med hånden. I løbet af 1500-tallet blev de første ketsjere introduceret og i 1800-tallet begyndte, der i England at blive spillet noget, der minder meget om det, vi i dag kender som Squash. I 1840’erne gik man fra en bold lavet af skind til at lave bolde af det nyopfundne gummi. Gummiboldene var dog meget hurtige, så man punkterede dem, hvorved de kom til at lave en ”squash-lyd” når slog til dem – og så var spillet ligesom i gang.

I dag er squash kendt som en fysisk og krævende sport og er flere steder kåret til ”verdens sundeste sport”. Men Squash kan spilles af alle – ung som gammel og uanset niveau eller fysik formåen.

Squash

Vidste du?

  • Squash kom for alvor frem i 80’erne, hvor det var kendt som ”Wall Street-sporten”, fordi de travle forretningsfolk på Wall Street skulle forbrænde flest kalorier på kortest tid.

  • Egypten dominerer verdenseliten i Squash

  • Den pakistanske squashspillere Jahangir Khan var ubesejret i over 5 år og vandt 555 officielle kampe i træk!

  • Squash blev i 2003 kåret som verdens sundeste sport.

  • Squash kan spilles som både single og double – doublebanen 1,22m bredere end singlebanen.
Læs mere

Se mere om DM-ugen