Idrætter

Judo og Ju-Jitsu

Judo og Ju-Jitsu

De to kampsportsgrene judo og ju-jitsu rykker ud af de vante kampsportsarenaer og ind i publikumsområdet på Honnørkajen (Centre Court) under DM-ugen. Her vil blandt andre OL-kæmperen i judo Lærke Marie Olsen vise sin sport frem fra den fineste side.

Publikum skal komme til Honnørkajen, hvis man er til intens kampsport med fuld knald på, men hvor værdier og sportsmanship er tungt integreret

Kort om judo
Judo stammer fra Japan og betyder ’den milde vej’. Dette er et billede på, at eftergivenhed sejrer over styrke. Judo dyrkes på kampsportsmåtter, så underlaget er blødt. Alle kan dyrke judo, og det er ligegyldigt om du er lille/stor, tyk/tynd, stærk/svag, er svagtseende/har supersyn. Det handler om at kunne vende modstanders uskolede råstyrke til sin fordel. Judo er en livsform og en skolingsvej, der udvikler atleten på alle planer.

Kort om ju-jitsu
Ju-jitsu er en japansk kampsportsdisciplin, der tager udgangspunkt i selvforsvar og dyrkes på tatami/kampsportsmåtter. Grundidéen i ju-jitsu er, at man lærer at forsvare sig ved at pacificere den, der angriber – med teknik i stedet for styrke. I Ju-Jitsu træner man kast, holdegreb, låse, undvigelser, slag, spark og parader, og man forsvarer sig både med afstand til modstanderen og helt tæt på.

Konkurrencested
Honnørkajen i Aalborg (Centre Court)

Hold øje med
Lærke Marie Olsen (judo), Gladsaxe Judo Klub)                                 
Sif Bouju (judo), Judoklubben Mitani (Amager)
Mathias Madsen (judo), (Amager Judo Skole)
Jeppe Tellund, (ju-jitsu), Ribe
Jesper Kilbak, (ju-jitsu), Herlev

Judo

Vidste du?

 

  • at det er en af verdens største sportsgrene?
  • at Judo er en OL-sport?
  • at Judo, under 2. verdenskrig, blev trænet af modstandsbevægelsen?
Læs mere
Ju-Jitsu

Vidste du?

  • at Ju-Jitsu's kampsystem (Fighting), blev opfundet af en dansker?Nu konkurreres der i hele verden.
  • at Ju-Jitsu kom til Danmark fra Tyskland for 50 år siden?
  • at Ju-Jitsu i Danmark har både verdensmestre, world games mestre og mange medaljer fra de største stævner i hele verden?
  • at sporten trænes af alle aldre og kroppe, fra de helt små børn på tumlingehold og til pensionister. Det er en sport for alle.
Læs mere

Se mere om DM-ugen