Idrætter

Brydning

Brydning

Det bliver intenst og spektakulært, når Danmarks bedste brydere i helt unikke omgivelser på Honnørkajen (Centre Court) i Aalborg skal have afgjort, hvem der er Danmarks stærkeste brydere.

De indledende runder finder sted i Gigantium, mens DM-finalerne rykkes til folkefesten på Honnørkajen, hvor publikum kan opleve den fascinerende og oldgamle olympiske idrætsgren på allertætteste hold. DR vil også være på pletten her med dækning af finalerne. 

Brydning er den ældste kendte kampsport i verden og kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten. Sporten er forbundet med et væld af traditioner. I dansk regi er der også masser af traditioner tilknyttet brydning, og Danmark klarer sig normalt godt internationalt set. I nyere tider glemmer de færreste sikkert Mark O. Madsen forrygende sølvmedalje ved OL i Rio 2016.

Ved DM i brydning i Aalborg stiller flere af Danmarks rutinerede brydere til start. De ældre og erfarne brydere skal dog forvente god modstand af rigtig mange af de helt unge juniortalenter, som også har tilmeldt sig senior-DM i Aalborg. 

Discipliner
Brydning (mænd): Vægtklasserne 55, 60, 63, 67, 72, 77, 82, 87, 97 og 130 kg.

Konkurrencested
Gigantium (indledende)
Honnørkajen (finaler)

Hold øje med
Oliver Kruger, tidligere EM og VM-deltager
Mathias Bak, tidligere EM og VM-deltager

Brydning

Vidste du?

  • Brydning er den ældste kendte kampsport - sporten ses første gang i de 4000 år gamle faraograve i Egypten.

  • Fund fra oldtiden viser at der har været praktiseret brydning over hele verden i flere tusind år. Mindst 200 arter af brydning praktiseres stadig den dag i dag.

  • Ved de antikke olympiske lege var brydning den vigtigste sport og indgik i tre discipliner: Femkampen, pankration (næve- og brydekamp) samt brydning.

  • Der er over 2000 personer der går til brydning i Danmark. 
Læs mere

Se mere om DM-ugen