Her kan du opleve idræt

Venues

Gigantium

Centret rummer lokaler, der tilsammen dækker et areal på ca. 38.300 etagekvadratmeter. GIGANTIUM består af isarena, istræningshal, storhal, 3 idrætshaller, svømmehal, atletikhal, café, foyer, mødelokaler, m.m. Isarenaen og istræningshal er begge topmoderne skøjtebaner. I isarenaen er der plads til 5.000 tilskuere fordelt på stole- og ståpladser. Både storhallen og idrætshallerne er kendetegnet med højt til loftet, limtræsspær, et stort gulvareal, fleksibilitet og bred anvendelse. Svømmehallen har forskellige slags udstyr såvel som til de yngre og ældre gæster. Caféen laver velsmagende og sund mad både for lille og større sult. Gigantium er hjemmebane for bl.a. Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Stadionhallerne

Aalborgs stadionhaller består af to idrætshaller, hvor af den ene har kapacitet til ca. 1.800 tilskuere. Derudover findes der også i halkomplekset en gymnastikhal – ofte kaldet ”hal 3”. Hal 1 er hjemmebane for bl.a. basketballholdet Aalborg Vikings og Aalborg Volley. Aalborg Portland Park, hvor superligaklubben AaB har hjemmebane, er også en del af komplekset. I umiddelbar nærhed til anlægget ligger Svømmehallen Haraldslund samt Aalborg Tennis Klubs baner.

Nordkraft (Foyer, Skraaen og Royal stage)

Nordkraft består af ca. 28.000 m2, som bliver brugt til bl.a. teatre, restauranter, foreningsliv, idræts- og musiske faciliteter og en aftenskole. Huset rummer to idrætshaller samt springfaciliceter og Danmarks største indendørs klatrevæg. Dertil er der flere spejlsale, mødelokaler, fitnesscenter, kampsportslokaler og flere større/mindre scener/sale. Huset rummer også flere spisesteder og en biograf.

Havnefronten/Honnørkajen

Aalborgs havnefront har i løbet af de seneste år gennemgået en forvandling. Hvor det før var byens travle industrikvarter, kan du i dag opleve en oase i byens rum med arkitektur i verdensklasse, spændende gastronomi og hyggelig storbystemning - helt ned til vandet. Langs vandet ligger bl.a. Aalborghus Slot, Utzon Center, AAU og Musikkens Hus samt et friluftsbad i umiddelbar nærhed til aktivitetspladsen og Jomfru Ane Parken. Honnørkajen har været centrum for både Tall Ship Races samt DGI Landsstævne i 2017.

Løvvang Bowling Center

Løvvang Bowling Center er Danmarks største bowlingcenter med 30 baner. Centret blev indviet i 1976 og er blevet udvidet og moderniseret af flere omgange. Centret har afholdt flere mesterskaber, senest i juni 2021 hvor der blev afviklet europamesterskaber i centret. Centret ligger i Nørresundby, ca. 4 km fra Aalborg Havnefront.

Aalborg Sportshøjskole

Højskolen har fine og attraktive skolebygninger og elevboliger med adgang til attraktive faciliteter samt gode uddannelses-, idrætslige og kulturelle muligheder i nærområdet. Den har i samarbejde med specialforbundene og Danmarks Idrætsforbund landets bedste træneruddannelser i en række idrætsgrene. Foruden at ligge tæt på Aalborg Stadion, så råder Sportshøjskolen over et nyetableret klatre- og styrkeunivers til bl.a. bouldering og CrossFit.

Nørresundby Idrætscenter.

Nørresundby Idrætscenter består af to haller, et svømmecenter med 50m bane, fitnesslokale, bokselokale, billardlokale, mødefaciliteter og overnatning samt en cafe. Hal 1 er hjemmebane for EH Aalborg og har ca. plads til 800 tilskuere. Idrætscentret blev oprindeligt bygget som et friluftsbad under navnet Skansebadet, som stod færdigt i 1968, men er af flere gange og særligt i 1993 blevet moderniseret, hvor man gennemgik en stor ombygning og tilføjede motionscenter, opvarmede bassiner, vandrutsjebane, sauna og dampbad. Der er siden foretaget en renovering i 2018, hvorefter centret fik sit nuværende navn.

Østre Anlæg

Østre anlæg er indviet i 1934/1937 og har siden været Øgadekvarterets rekreative område. Anlægget består i dag af 6,5 ha. Park, med sø, legeplads, stier, blomsteranlæg og boldbaner. Parken ligger få minutters gang fra Aalborg centrum og skal benyttes til afholdelsen af DM i krolf under DM Ugen.

Skovdalen Atletikstadion

Aalborg Kommune anlagde i slutningen af 1950’erne det nuværende Skovdalen Atletikstadion med cindersbaner. Stadionet blev i 1961 officielt godkendt af IAAF til internationale stævner. I forbindelse med Ungdomslegene i 1979 blev der etableret en ny tartanbelægningen på banerne og stadion fik det udseende det har i dag. Siden dannelsen af Aalborg Atletik & Motion i 1995 har stadionet ca. afholdt 12 atletikstævner årligt, samt afholdt lokalstævner i Skole OL, og forskellige offentlige motionsløb. Foruden løbebanen, er der faciliteter til det fleste atletikdiscipliner, samt et styrkelokale og omklædningsfaciliteter i klubhuset.

Aalborg Tennisklubs baner

Siden 1919 har Aalborg Tennisklub haft baneanlæg på deres nuværende placering. Oprindeligt var der tre baner, men i 1935 byggede klubben en indendørs tennishal, som frem til 1963 var byens eneste idrætshal. I dag er der 7 udendørs grusbaner på Kastetvej ved Haraldslund, samt Aalborg Tennisklubs klubhus med omklædningsfaciliteter m.m.

Padel Padel Aalborg

Padel Padels center i Svenstrup (syd for Aalborg) er et nybygget indendørsanlæg til padel på 3.900 m2. Det består af i alt 12 indendørs baner, hvor af 2 er single baner og én center court. Banerne, lyset og underlaget er det samme som anvendes på den officielle World Padel Tour.

Lindholm Strandpark

Lindholm Strandpark ligger med kort afstand til Aalborg centrum på Nørresundby-siden ca. 500 meter fra Limfjordsbroen og med direkte adgang via Kulturbroen (tog bro) fra Aalborg. Parken følger en ca. 3 km lang sti der løber langs Limfjorden mod nordvest. Parken byder på bl.a. legepladser, træningsredskaber, offentlige toiletter, samt sandbane til beachvolley. Der skal bl.a. afholdes DM i faldskærmsudspring i parken under DM Ugen.

Aalborg Billardklub

Aalborg Billiardklub har til huset på en af de meste centrale placeringer i Aalborg, nemlig på Vesterbro lige ved brolandingen. Foreningen er en af Danmarks største billiardklubber og råder over 5 poolborde, 4 caramboleborde, 2 keglebilliardborde og 2 snookerborde.

Aalborg Rugbyklub

Siden 1966 har Aalobrg Rugbyklub (Lynet) haft hjemmebane på Johannesmindevej i Hasseris i den vestlige del af Aalborg. Siden 1992 har foreningen været den eneste rugbyklub i byen. I perioden 1980-1986 blev klubben danske mestre 7 år i træk, samt pokalmestre i 1982, 1984 og 1985. Foruden rugbybane, er der klubhus med omklædningsfaciliteter og styrketræningslokale.

Aalborg Cable Park

Aalborg Cable Park er både navnet på anlægget og foreningen der ligger i/ved Østre Havn i Aalborg. Anlægget består af to kabelstyrede baner på ca. 180 meter. Anlægget og foreningen har været beliggende i Østre Havn siden 2012. Foruden de to kabelsystemer er der omklædningsrum og sauna.