DIF: Grønt lys til EM er en kæmpe lettelse

DIF er lettet over, at regeringen har givet grønt lys til afvikling af EM i kvindehåndbold. En aflysning med kort varsel havde været uoverskueligt for alle involverede.
23. nov 2020
DIF er lettet over, at regeringen har givet grønt lys til afvikling af EM i kvindehåndbold. En aflysning med kort varsel havde været uoverskueligt for alle involverede.

Med bare 10 dage til EM i kvindehåndbold er programsat til at begynde, kom det efterspurgte grønne lys fra den danske regering til afviklingen af mesterskabet. Det vækker stor lettelse i Danmarks Idrætsforbund, der havde efterlyst en udmelding fra regeringen.

”Det er virkelig en god dag for dansk idræt i almindelighed og kvindehåndbolden i særdeleshed. Jeg er meget tilfreds med, at regeringen har forholdt sig til mesterskabets omfattende coronaprotokol og vurderet, at det er forsvarligt af afvikle mesterskabet. Udmeldingen kommer i sidste øjeblik, men vi har også stor forståelse for, at der er rigtig mange ting på regeringens bord i denne uforudsigelige corona-tid,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard og fortsætter:

”Dansk Håndbold Forbund har leveret et kæmpe arbejde under utrolig vanskelige og omskiftelige forhold, og jeg er lettet på DHF’s og kvindelandsholdsspillernes vegne over, at mesterskabet kan afvikles i trygge rammer – blandt andet i kraft af de coronabobler, som bliver etableret. Desuden glæder jeg mig på håndbold-Danmarks vegne over, at vi får muligheden for – foran tv – at stå sammen om det danske landshold.”


FAKTA:

Håndbold-EM for kvinder er programsat fra 3.-20. december 2020

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har udarbejdet en corona-protokol for gennemførslen, som er mere restriktiv en de gældende danske retningslinjer

Slutrunden skulle oprindelig være afviklet i et delt værtskab mellem Danmark og Norge, men for en uge siden måtte Norge trække sig pga. landets corona-stramninger

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har på rekordtid fået økonomi, hoteller, spillesteder, medarbejdere mv. på plads, så de vil kunne overtage det fulde værtskab. Der mangler blot en politisk blåstempling

Samtlige deltagende lande sidder i venteposition og har økonomi og praktik bundet til gennemførslen af EM.

CORONA-PROTOKOLLEN FOR HÅNDBOLD-EM INDEHOLDER BL.A.:

Alle deltagere skal ved indrejse kunne fremvise en negativ corona-test, der maksimalt er 72 timer gammel

Alle deltagere testes igen ved ankomst til Billund lufthavn

Spillere og officials fragtes direkte til deres hoteller, hvor de isoleres på deres hotelværelser, indtil negative testresultater foreligger

Alle testede er i hele turneringsforløbet i en såkaldt ’boble’, hvor de ikke er i kontakt med personer udenfor ’boblen’.

Alle i boblen testes med maksimalt 72 timers interval

Tests foregår i privat regi og belaster således ikke det offentlige sundhedsvæsen