Gå direkte til indhold

Gamle gymnastiksale - nye muligheder

DIF, Dansk Skoleidræt og Lokale og Anlægsfonden er gået sammen om projektet 'Gamle gymnastiksale - nye muligheder'. Projektet er et udviklings- og formidlingsprojekt, der skal udvikle, afprøve og videreformidle konkrete, gode og inspirerende ideer til ombygning og nyindretning af gymnastiksale.

Formålet med projektet er gøre de klassiske skolegymnastiksale bedre egnet til nutidens behov. I dag er der behov for at gymnastiksalene fungerer som faglokaler for idrætsfaget, at de understøtter samarbejdet med idrætsforeningerne (åben skole), og at foreningerne kan anvende dem til foreningsidræt efter skoletid.

OM PROJEKTET
Projektet er et fyrtårnsprojekt, hvor vi vil vise vejen for alle andre, der ønsker at nytænke gymnastiksale. Vi har udvalgt fem konkrete eksempelprojekter rundt i hele landet. De fem eksempelprojekter gennemgår alle en udviklingsfase som afsluttes med skitseprojekter, illustrationer og byggeprogrammer. I de fem eksempelprojekter arbejdes der med en bred brugerinddragende proces med fokus på at udtænke konkrete bud på, hvordan gymnastiksale kan nytænkes og udnyttes bedre.

Foruden udvikling og ombygning af gymnastiksalene omfatter projektet også arbejdet med at styrke organisering og tilrettelæggelse af nye former for aktiviteter i de nye rammer. Således sætter projektet fokus på samarbejdet mellem skole og idrætsforeninger samt et kursus for skolens lærer så de klædes på til at udnytte de nye rammer optimalt i undervisningssammenhænge.

DE FEM EKSEMPELPROJEKTER
Følgende gymnastiksale indgår i projektet: