Gå direkte til indhold

Tøj der analyserer dine bevægelser

ROKOKO, Dansk Golf Union og Idrættens Innovationslab har igangsat et innovationsforløb, hvor målet er at udvikle en intelligent dragt, der giver golfspilleren en real-time visualisering af sine bevægelser. Den nye dragt kan både tekniktræningen og lette kommunikationen mellem trænere og idrætsudøvere.

Hvorfor

Teknik udgør sammen med fysiologi, psykologi og taktik idrættens fire grundpiller. Jo bedre teknik, desto bedre er en udøver i stand til at udnytte sin fysik og taktiske evner. Samtidig spiller teknikken en central rolle i forhold til skadesforebyggelse.

Hvem

I innovationsprojektet indgår Dansk Golf Union, der vil teste ROKOKO indenfor Golf.

 

 

Hvordan

Idrættens Innovationslab etablerer kontakt til specialforbund, og bistår med udvikling og test af løsningen. Dette involverer eksempelvis afdækning af, hvilke sportsgrene der kan få størst udbytte af produktet? Og identifikation af hvornår og hvordan produktet kan bruges?

Hvis du gerne vil høre mere eller deltage i projektet, så giv endelig en melding på innovationslab@dif.dk

Om Rokoko

Rokoko Electronics IVS har udviklet motion capture-dragten, SALTO. Motion capture bruges til at registrere og optage bevægelser, og teknologien anvendes indenfor spil-, film- og medicinalindustrien til at sætte menneskelige bevægelser på animerede karakterer/avatarer. Se mere på www.rokoko.com
.