Gå direkte til indhold

Sportsevents og innovation

Idrættens Innovationslab har i samarbejde med VM multisport 2018 gennemført et sideevent ”train smarter”, som har resulteret i at virksomheder og sportsudøvere har mødtes om udvikling af nyt sportsudstyr.

Hvorfor

Triatlon er en sport, som er interessant for en bred vifte af virksomheder, da den dækker tre vidt forskellige sportsgrene. Til VM 2018 er atleter fra hele verden samlet på Fyn, og eventen skaber derved en stærk ramme for, at virksomheder kan møde sportsudøvere, trænere og tilskuere.

 
 

Hvem

Idrættens Innovationslab, Dansk Triatlon Forbund og Sport Event Fyn har samarbejdet om at teste, hvordan sportsevents kan bruges som platform for innovation og produktudvikling. Derudover har 12 virksomheder deltaget under eventen. 

Hvordan

Under VM Multisport 2018 blev der etableret et sideevent ”TRAIN SMARTER”, hvor virksomheder og vidensinstitutioner holdt oplæg om ny teknologi og viden indenfor træningsoptimering. Deltagerne fik ny viden, og virksomhederne fik mulighed for at komme i dialog med en sportsinteresserede og eksempelvis videreudvikle på nye ideer ellers formidle ny viden. Eventet bestod af både oplæg og et testområde, hvor atleter og interesserede kunne få mulighed for at teste det nyeste udstyr.. 

Om VM Multisport 2018

Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn, Sport Event Denmark og værtsbyerne Middelfart, Svendborg og Odense er partnere på eventen, som afvikles for det Internationale Triatlon Forbund, ITU. Du kan læse mere på www.fyn2018.com.