Gå direkte til indhold

Smart data & virtual reality til at understøtte træningen

Brøndby IF, Idrættens Innovationslab og Replay Institute samarbejder om et nyt træningsværktøj, der hjælper både træner og spillere med at omsætte sportsdata til bedre præstationer på banen.

Hvorfor

Brugen af data er blevet et vigtigt værktøj i fodbold. De fleste professionelle fodboldklubber har adgang til mange data og har analytikere ansat til at udarbejder rapporter, som kan understøtte trænerens faglige viden. Det springende punkt er ikke længere tilgængeligheden af data, men evnen til at bearbejde dem korrekt og formidle dem på en forståelig måde. ReplayFootball® er et analyseværktøj, som kan oversætte store mængder data og formidle dem visuelt gennem VR. 

 

Hvordan

Replay Institute udvikler og tester deres software i samarbejde med både træner og spillere, som bidrager til at forbedre og videreudvikle produktet. Idrættens Innovationslab understøtter projektet gennem sparring og adgang til netværk i idrætten.

Om Replay Institute

Replay Institute er en dansk startup, som har udviklet et taktisk softwaresystem baseret på ”smart data”. Fordelen er at taktikken bliver data-baseret samt at taktikken kan formidles og trænes på den virtuelle fodboldbane. Dermed kan træneren erstatte den traditionelle taktiktavle med en digital version, hvor spilleren kan træde ind i kampen og (gen)opleve udvalgte situationer. Analyseværktøjet hjælper træneren med at identificere og analysere centrale situationer fra tidligere kampe, mens VR-delen giver træneren mulighed for at formidle sin taktik på en ny og inspirerende måde.

Læs mere på replayinstitute.com