Gå direkte til indhold

3D Print af sportsudstyr

Idrættens Innovationslab har indgået et samarbejde med PLM Group om at udforske mulighederne for 3D print af sportsudstyr.

Hvorfor
Der er mange gode grunde til, at 3D print er interessant for sporten. Teknologien kan give mulighed for at skræddersy udstyret til den enkelte sportsudøver, forkorte produktionstiden og reducere prisen for tilpasset udstyr. Samtidig giver 3D print mulighed for let at teste nye ideer og løsninger til sporten.  

Hvem
Dansk Sejlunion, PLM Group og Idrættens Innovationslab har indgået i samarbejde om at afdække nye muligheder for at anvende 3D print indenfor sporten.

Hvordan
I samarbejde med PLM Group arrangerede Idrættens Innovationslab en innovationscafe omkring 3D print indenfor sportens verden, hvor interesserede sportsudøvere og idrætsforbund kunne blive klogere på, hvad 3D print kan anvendes til i deres sport. Til innovationscafeen blev der arrangeret en idekonkurrence, hvor deltagerne dystede om at vinde et 3D print af deres ide. PLM Group kårende vinderen, som var Dansk Sejlunion.   Efterfølgende blev der arrangeret en workshop på Rungsted Havn, og resultatet ses på billedet nedenfor.

Samarbejdet har resulteret i en bomclips, som beskytter kuglelejeblokken for ikke bliver skadet.  Og flere produkter er på vej.

Om PLM Group
PLM Group er Nordens største forhandler af SolidWorks med ca. 5000 kunder inden for produktudvikling og produktion i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland og Letland. Se mere på www.plmgroup.dk