Gå direkte til indhold

Danish Open i Judo

Idrættens Innovationslab og Vejle kommune har indgået et samarbejde om involvere erhvervslivet i udviklingen af sportevents i Vejle.

Hvorfor
Vejle Kommune er i de kommende år vært for en række store internationale sportsevents. I 2018 og 2020 er Vejle vært for Danish Open i Judo med para. I 2019 er der Matsumae Cup i judo med parasport, mens der i 2020 er VM i Taekwondo samt VM i orienteringsløb.
Sportsevents er et område, der både kan skabe øget omsætning for detailhandel og nye udviklingsmuligheder for det lokale erhvervsliv. Ifølge Persistence Market Research er det globale eventmarked steget fra 477 mia. kroner i 2013 til 564 mia. kroner i 2017. Det forventes, at denne tendens fortsætter de kommende år, og derfor vil Vejle Kommune og Elite Vejle invitere erhvervslivet indenfor i udviklingen af de fremtidige sportsevents. Til gavn for både erhvervsliv og sporten. 

Hvem
Idrættens Innovationslab, Vejle kommune og Elite Vejle indgår i samarbejdet om at koble erhvervsliv og deltagere på nye måder til de kommende events i Vejle.  

Hvordan
I forbindelse med Danish Open i Judo blev der fredag holdt et inspirationsmøde for virksomheder, hvor deltagerne blev introduceres til eventområdet, og Vejles visioner med de kommende events. Under selve eventet blev der gennemført et brugerstudie blandt tilskuere, deltagere og trænere. Målet med brugerundersøgelsen var at identificere brugernes behov og ønsker og udvikle et inspirationskatalog, som Vejle kommune kan anvende til inspiration for fremtidige events og erhvervssamarbejder.

Du kan se inspirationskataloget her: Idekatalog Danish Open Judo 2018