Gå direkte til indhold

3D print af personlige såler

ZOLES, Sparta Atletik & Motion og Idrættens Innovationslab har samarbejdet om at skræddersy såler til den enkelte atlet via 3D print.

Hvorfor

Udviklingen indenfor 3D print skaber helt unikke muligheder for sporten. Med 3D-printteknologi er det muligt at skræddersy sportsudstyr til den enkelte idrætsudøver, hvilket både giver mulighed for at øge præstationsevnen og reducere risikoen for skader. Indenfor løb giver 3D teknologi nye muligheder for hurtigt at omsætte individuelle analyser af idrætsudøverens fod til såler, der kan afhjælpe stød, hjælpe med forfodsløft og skabe den optimale svangstøtte.

 

Hvordan

Sparta Atletik & Motion, Idrættens innovationslab og virksomheden ZOLES har indgået samarbejdet om at udvikle og teste den optimale sål til løberen.
Sparta og ZOLES har samarbejdet om et testforløb på 6 uger, hvor 10 frivillige løbere har testet skræddersyede, 3D printede såler. Målet er at udvikle en sål, der forebygger skader og understøtter løberen i at yde maksimalt. Desuden testes en fælleslancering af produktet som en del af samarbejdet.

Om ZOLES

ZOLES er en Dansk familieejet start-up, som har udviklet en software til at analysere fodens anatomi ud fra billeder, og anvende denne data til at 3D modellere en sål, som er skræddersyet til den enkeltes anatomi og ønsker. 

Læs mere på www.zoles.eu/da.