Gå direkte til indhold

Trænerne og forældrene

Selvom sportshjernerystelse sker relativt sjældent, har det stor bevågenhed i sportsverdenen og i medierne i Danmark.

Således er eksempelvis 1% af alle registrerede skader i håndbold i Danmark sportshjernerystelse. 

Ofte er det forældre og trænere, der tilser den akut skadede udøver. På de følgende sider kan du finde viden om og downloade ”Sådan gør du, hvis nogen slår hovedet”, som kan hænge i hallen, hvor der trænes.  Du kan også downloade en lille video, der beskriver De tre B´er

Hjernerystelsesgenkenderen er en hjælp til at identificere hjernerystelse og faresignaler samt en guide til handleplan.

Du finder også information om, hvilket forløb udøveren kan forvente her , hvad du skal være opmærksom på, og hvordan udøveren kommer sikkert tilbage til sin sport her.

I forhold til at vende tilbage til skole, skal man være opmærksom på, at selvom man sidder stille, kan indtrykkene i et klasselokale være meget overvældende og forværre symptomer, når man kommer tilbage efter en hovedskade.

Hvis udøveren er skoleelev, kan du her finde gode råd til, hvordan den pågældende kommer tilbage til skolen, da man skal være opmærksom på, at selvom man sidder stille, kan indtrykkene i et klasselokale være meget overvældende og forværre symptomer, når man kommer tilbage efter en hovedskade.

Hvad gør man, hvis symptomerne ikke er aftaget inden for 2 uger for voksne og 4 uger for børn, eller de er blevet værre? 
For øjeblikket er der ikke et standardiseret tværfagligt behandlingstilbud til udøvere, der har længerevarende symptomer. Vi arbejder på at skabe et sådan tilbud i hele Danmark, og der kan findes viden her på siden, så snart vi har tilbuddet på plads.

Aktuelt bør man derfor følge nedenstående anbefalinger:
1) Falder symptomerne ikke til ro i løbet af nogle få dage kontaktes egen læge
2) Egen læge anbefales at henvise til en sportsfysioterapeut med speciel interesse inden for sportsrelateret hjernerystelse http://www.sportsfysioterapi.dk/find-en-sportsfysioterapeut
3) Er der ikke sket bedring inden for 2 uger for voksne eller 4 uger for børn anbefales henvisning til neurologisk undersøgelse. 

Har du yderligere spørgsmål, kan du finde svar på de mest forekomne spørgsmål her 

 

logofrise

Information om cookies.

Accepter