Gå direkte til indhold

Hall of Fame

Hall of Fame er med til at huske os på de store danske sportsstjerne og deres præstationer, som vi har haft gennem tiden.

De danske sportsstjerner har igennem årene været med til at give danskerne store og uforglemmelige oplevelser med deres kamp om medaljer både nationalt og til de største mesterskaber og sportbegivenheder som fx OL. De har rørt os med deres hårde arbejde og med deres karisme og karriere er de blevet forbilleder.

I dag kan vi følge med i de store sportsbegivenheder gennem tv og radio, mens dramaet på banen udspiller sig, men før i tiden blev idrætspræstationerne formidlet gennem radio og aviser, der dermed havde en forsinkelse. For at sikre at samtidens idrætshelte huskes i eftertiden tog Ekstra Bladet med opbakning fra Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i 1992 initiativ til at oprette en dansk udgave af Hall of Fame - for at sikre, at idrættens største navne vil blive hædret og husket.

Nyeste medlem af Hall of Fame 2018 - Tom Kristensen
Med rette er det hobrogenseren, Tom Kristensen, der til TV-showet "Sport 2017" blev optaget i Hall of Fame. Den flotte bronzestatue kan nu ses sammen med de 32 andre i Idrættens Hus (man-fre 8-17). Hans præstationer i 24-timers løbet Le Mans var i over to årtier med til at gøre ham til en folkekær idrætsudøver, og Tom Kristensens 14 podieplaceringer, hvoraf de ni af dem var øverst på sejrsskamlen, vidner om hans status som topatlet og verdensstjerne. Af de ni sejre kom seks i træk i årene 2000-2005, og denne exceptionelle rekord viser, at den danske motorkører besad ekstarordinære køreegenskaber og stor stabilitet i sin sport, som ellers er karakteriseret af at blot en enkelt fejl er fatal. Men også Tom Kristensens karismatiske personlighed og beundringsværdige professionalisme har betaget Danmark. Der var altid plads til smil og en lun bemærkning, og han lagde vægt på anerkendelse og god behandling af sine mange fans. 

Oprettelsen af Hall of Fame i 1992
I 1992 blev der udpeget ti danske sportsstjerner, som inden for hver deres idrætsgren havde givet danskerne uforglemmelige øjeblikke, og som derfor fik sin plads i Hall of Fame med en portrætbuste. Samtidig fik Gunner ’Nu’ Hansen fra Danmarks Radio også en plads sammen med de ti andre sportsstjerne, fordi han havde haft så stor betydning for formidlingen af sportsbegivenheder gennem radioen. Der er flere informationer om oprettelsen og de forskellige medlemmer på: http://www.sportenshalloffame.dk

 

Information om cookies.

Accepter