Gå direkte til indhold

DIF's udvikling siden 1896

Danmarks Idrætsforbund blev stiftet i 1896, og siden da har forbundet gennemgået noget af en udvikling. Det er både i forhold til antallet af foreninger, medlemmer og statsstøtte.

DIF - dengang Dansk Idræts-Forbund - repræsenterede ved sin grundlæggelse den 14. februar 1896 ti forskellige idrætsgrene og omkring 2000 medlemmer. Der indgik 18 foreninger og Dansk Boldspils Union. Formålet med oprettelsen var ”at skabe ordnede forhold for idrætten” og på den måde finde ud af, hvordan idræt burde organiseres. Man ønskede at danne ensartede amatør- og konkurrenceregler. 

DIF havde en lidt besværlig start både på grund af manglende støtte fra staten, men også fordi der ikke var særlig mange klubber og forbund, der havde meldt sig ind. Men efter indtrædelsen af Dansk Gymnastik Forbund og DBU, der havde meldt sig ud i en periode på fire år grundet uoverensstemmelser med DIF, i 1904 begynder tilstrømningen af medlemmer. Derudover begynder DIF også fra 1903 at modtage en årlig statsstøtte på 3000 kr. Samme år går DIF fra at være en organisation, der består af foreninger til at være en organisation, der består af forbund. I 1905 oprettes Danmarks Olympiske Komité, som i 1912 overtager DIF’s organisatoriske arbejde omkring de olympiske lege. De bliver dog slået sammen igen i 1993 og bliver til Danmarks Idræts-Forbund.

Information om cookies.

Accepter