Gå direkte til indhold

Idræt for 0-12årige i foreningen

I de første år bør børns idræt have fokus på motorik og leg.

Børn udvikler sig meget både mentalt og fysisk i de første år af deres liv. Det er vigtigt at huske, når I som forening vil tilbyde idræt til børn og unge.

I de første 8 år af et barns liv, er det i høj grad forældrene, der bestemmer hvilke former for idræt/aktiviteter barnet skal gå til. I denne periode af barnets liv bør der være fokus på at udvikle barnets motorik, leg og glæden ved bevægelse.
I 9-12 årsalderen bør den motorisk alsidighed, legen og glæden følges op med tekniktræning og kombinationer af mere komplekse bevægemønstre. Det er også i denne alder, at børns bevidsthed om sportsidoler og venner stiger, og de begynder at vælge fra.

DIF arbejder målrettet for at styrke og støtte børneidrætten i Danmark.  Det sker blandt andet ved at satse på daginstitutions- og skoleområdet. Formålet er at udvikle en aktiv generation af børn og unge med et bredt kendskab til mulighederne i foreningsdanmark. 

Anbefalinger til målgruppen

Tilpas jeres tilbud
Det er vigtigt at aktivitet er tilpasset målgruppen. Med aktiviteten menes alt fra rekvisitter og faciliteter til progression, holdstørrelser, regler og eventuel konkurrencestruktur.

Jeres træner
Det er afgørende, at træningen har en legende karakter, og at træneren har en inkluderende tilgang med fokus på det enkelte barns fysiske, motoriske og psykiske udvikling.

Jeres parathed som forening
I skal sikre, at jeres forening er parat til at rumme nye medlemmer på alle alderstrin, samt fastholde dem.

Rekruttering
Hvis I ønsker at rekruttere flere børn og unge, kan Åben Daginstitution/Den Åbne Skole være en mulighed. Kontakt jeres Forbund for at høre til koncepter og bank derefter på hos kommunen eller den enkelte daginstitution/skole.

Forældrene
I 0-8 årsalderen er det i høj grad forældrene, der vælger barnets idræt. Tænk derfor gerne forældrene ind, hvis I ønsker at rekruttere. Nye forældre i klubben kan med fordel tilbydes en introduktion, da dette øger sandsynligheden for forældrenes opbakning omkring holdet og træningen.

 

Indholdsansvarlig
Liselotte ByrnakUddannelseskonsulentDIF UdviklingTeam Bredde og Motionlby@dif.dkTelefon: 43 26 20 70Mobil: 22 63 45 61
Streg