DIF i duel mod dårlige plastikvaner

Har I styr på plastikforbruget i jeres idrætsforening?
22. jun 2021
Har I styr på plastikforbruget i jeres idrætsforening?
Aldrig har vi danskere været mere opmærksomme på miljøet, men når det kommer til at bruge og håndtere plastik på miljørigtig vis, er vi faktisk blandt de dårligste i Europa. Eksempelvis genanvender vi i Danmark kun 14% af den plastikemballage, som vi smider i skraldespanden fra private hjem, mens alt for meget af den overskydende plastik ender i naturen.

Den kurve skal knækkes, og det skal blandt andet ske via en dedikeret indsats ude i de danske forbund og foreninger, som udgør en ud af seks udvalgte samfundsområder i kampagnen 'Det Store Plastik-Knæk'.

Hent guide til at knække dårlige plastikvaner

I DIF arbejder vi målrettet for at fremme bæredygtighed i dansk idrætsliv og samfundet som helhed, og derfor er DIF gået sammen med WWF Verdensnaturfonden og Tuborg, som i forbindelse med kampagnen har udviklet en guide med konkrete løsninger til at knække dårlige plastikvaner i foreninger og forbund. Både på og uden for banen.

Fra politisk side er der vedtaget en ny lov, der dels forbyder brug af visse engangsplastikprodukter og dels dikterer et øget sorteringskrav i alle husstande, men også i foreningerne er det muligt at gøre en forskel. Det kan nu gøres ved at følge guiden med konkrete initiativer, som alle er baseret på den nyeste viden.

Hele guiden til idrætsforeninger og forbund kan findes via .wwf.dk/detstoreplastikknaek og består af tre overordnede ”plastik-knæk, som kan hjælpe dig med at reducere unødvendig plastik i din idrætsforening: 

1) Gentænk 
2) Sorté 
3) Begræns 

Hver løsning uddybes udførligt i guiden på hjemmesiden.

Bag om kampagnen
WWF Verdensnaturfonden og Tuborg står bag ‘Det Store Plastik-Knæk’, som skal inspirere danskerne til at bruge plastik på den mest bæredygtige måde. DIF er med som samarbejdspartner, og projektets resultat er en række guides med konkrete løsninger inden for seks samfundsområder: hjemmet, spisesteder, institutioner, foreninger og forbund, kontoret og events.

Løsningerne er udviklet på baggrund af undersøgelser inden for de seks samfundsområder og bygger derfor på erfaringer fra danskernes hverdag. Løsningerne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så der både er noget til dem, som har været opmærksomme på deres plastikforbrug længe, og dem, der først skal til at i gang.