Gå direkte til indhold

Olympic Solidarity

Samlet set uddeler Olympic Solidarity mere end 500 millioner dollars i en fire-årig periode.

Olympic Solidarity har til formål at støtte de nationale olympiske komitéer i den sportslige udvikling. De støtter også potentielle olympiske atleter og udvikling af trænere og ledere samt udbredelse af den olympiske bevægelse.

Olympic Solidarity er drevet af den Internationale Olympiske Komité (IOC). Pengene i Olympic Solidarity kommer fra IOC’s salg af TV-rettigheder, og samlet set uddeler Olympic Solidarity i en fire-årig periode mere end 500 millioner dollars. De første initiativer til at etablere en støtteordning til de nationale olympiske komitéer, blev taget allerede i 1960. Med den succesfulde udvikling af de Olympiske Lege, og i særdeleshed efter OL i 1984, er overskuddet fra salget af TV-rettighederne steget markant.

Olympic Solidarity tilvejebringer støtte til udviklingen af bl.a. atleter, trænere og ledere igennem en række udviklingsprogrammer og Scholarships. Ansøgninger til Olympic Solidarity går gennem DIF, som forestår den faglige vurdering og prioritering af hvilke initiativer, der skal søges om støtte til. I alt rummer Olympic Solidarity’s program for perioden 2017-2020 i alt 18 forskellige hovedområder med en lang række underliggende indsatsområder.       

Indholdsansvarlig
Søren Skaastrup FrydendalKonsulent DIF UdviklingTeam Talent og Elitesss@dif.dkTelefon: 43 26 20 08Mobil: 30 38 76 69
Streg