Gå direkte til indhold

Hjernerystelser i sport

DIF har sammensat en ekspertgruppe som skal komme med anbefalinger omkring hjernerystelse i sport.

Hjernerystelser forekommer i sport, men det er ikke alle, der ved, hvad de skal gøre, når hjernerystelsen indtræffer. Rigtig ’behandling’ kan få 90 procent af de ramte tilbage på træningsbanen i løbet af 14 dage. Ingen ’behandling’ kan i værste fald føre til kroniske lidelser.

DIF har på opfordring fra flere forbund sammensat en ekspertgruppe bestående af personer fra DIF, forbund, Team Danmark, Dansk Idrætsmedicinsk Selskab (DIMS) og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi (DSSF), som skal komme med anbefalinger omkring hjernerystelse i sport.

Anbefalingerne er generelle, går på tværs af DIF-idrætterne og omhandler, hvad man skal gøre, når skaden sker og i tiden derefter.

Anbefalingerne omhandler pt. ikke, hvad man kan gøre for at undgå hjernerystelser, da der ikke findes tilstrækkelig dokumentation eller generelle anbefalinger. Ekspertgruppen vil dog i foråret 2018 gå i dialog med specialforbund i forhold til det præventive element, men det er ikke et område, som pt. behandles i ekspertgruppen.

I foråret 2018 vil DIF i samarbejde med et eksternt kommunikationsbureau lancere en kampagne med fokus på hjernerystelser i sport

 

Indholdsansvarlig
Mikkel Sansone ØhrgaardKonsulentDIF UdviklingTeam Talent og Elitemio@dif.dkTelefon: 43 26 20 59Mobil: 51 55 93 34
Streg