Tune IF

Indstilling

I 2021 havde TIF 4768 medlemskaber ud af ca. 5.500 indbyggere i byen. Under corona-tiden blev vi mere end 100 flere.

TIF tilbyder mere end 25 forskellige discipliner lige fra de traditionelle idrætsgrene som håndbold, fodbold og gymnastik til floorball, bridge, e-sport og senest også padeltennis, discgolf og skak.

TIF har med Tune Skole en partnerskabsaftale, hvor to årgange hver uge deltager i forskellige idrætsgrene samt modtager lektiehjælp bistået af over 40 frivillige fra byen. Et projekt der udover det rent sports- og faglige også bringer generationer sammen.

TIF har indgået aftaler med Greve Kommune om visiteret motions- og knæhold – alt sammen baseret på frivillighed.

I fodboldafdelingen er der hold under Parasport Danmark. De er en naturlig del af Tune IF.

Da Tune i sin tid modtog sin andel af flygtninge, var Tune IF med fra starten og hjalp til med en hurtigere integration i det danske samfund. Der er stadig kontakt til flygtningene.

Under nedlukningen har Tune IF gang på gang tilpasset sig situationen og tilbudt muligheden for fællesskab. Hold blev oprettet med færre deltagere, hvilket gjorde, at trænere gennemførte den samme træning 2-3 gange på en dag eller gennemførte virtuelt med træning hjemmefra. 

I et samarbejde med Tune Kirke og Pensionistforeningen hjemmebesøgte vi dem, der havde størst behov for at modvirke ensomhed under pandemien. Omkring 70 blev besøgt før jul, og det har efterfølgende ført til arrangementer i Tune Hallerne.

”Ensomhedstræf” hvor vi hver gang har omkring 100 deltagere til mad, musik, foredrag og hyggeligt samvær.

”Rollatorklubben” opstod som en del af dette.

I ”Rollatorklubben” mødes en stor gruppe af byens ældre, med eller uden rollator, hver tirsdag for at gå en tur, drikke en kop kaffe, nyde et stykke kage og – ikke mindst - få sig en sludder.

TIF har også med egne midler opført et stort, flot, handicapvenligt byggeri, der åbnede samtidig med, at restriktionerne blev lempet. Det danner nu ramme for TIF Fitness’ mange medlemmer.

Juryen udtaler:

Tune IF’s lokale tilslutning og indflydelse er bemærkelsesværdig, og det er imponerende, hvordan de konstant har fornyet sig selv ved at tilpasse sig de lokale behov og tendenser. Nu rummer de alt fra bridge over e-sport til padel, og dette krydret med indsatser omkring bl.a ensomhed og integration. Foreningen er et flot eksempel på, hvordan foreningsidrætten kan spille vigtig rolle for mange i lokalområdet.