Sundby Sejlforening

Sundby Sejlforening er nomineret til prisen som Årets Idrætsforening for det kæmpe arbejde, som klubben gennem årene har lagt i arbejdet med at gøre sejlsporten mere tilgængelig for kvinder via projektet Women On Water (WOW).

Det var blandt andet et af medlemmerne i Sundby Sejlforening, der første gang introducerede tanken bag Women On Water: Et netværk, der skal bidrage til at gøre det lettere, hurtigere og sjovere for flere kvinder at komme på vandet.

Og Sundby Sejlforening var ombord med det samme.

Det var Sundby Sejlforening, der sammen med Sejlsportsligaen var vært for det første officielle Women On Water-stævne herhjemme i 2018, og klubben har ligeledes været vært hvert år siden da - bortset fra corona-året 2020.

24 kvindehold i 2022

I 2022 havde stævnet 24 kvindehold til start, heraf seks fra udlandet. Stævnet havde desuden status af officielt DS-DM for kvindeklubhold.

Det er dog ikke kun inden for landets grænser, at man har lagt mærke til Sundby Sejlforenings indsats for kvinders plads i sejlsporten:

Til næste år er Sundby Sejlforening sammen med Sejlsportsligaen således blevet tildelt værtskabet for finalen i Women’s Sailing Champions League for kvindeklubhold, hvor den internationale elite kommer på besøg. Det er målet, at der til den tid vil være 30 kvindelige besætninger i kapsejlads ud for Sundby Sejlforenings Havn.

Glæde og sammenhold

Initiativerne afspejler sig ikke mindst i klubbens ungdomsafdeling, hvor pigerne ikke mindst takket været de kvindelige rollemodeller nu har gjort deres indtog, så der nu er flere piger end drenge blandt de yngre medlemmer.

Women On Water er dog ikke kun pigernes og kvindernes projekt: Det er noget, som involverer alle medlemmerne i Sundby Sejlforening: Det giver næsten sig selv, for når kvinderne er på vandet, så er det mændene, der må træde til som frivillige på land – det skaber glæde og sammenhold, som man kan mærke på kryds og tværs i foreningen.

Fakta om Sundby Sejlforening

Sundby Sejlforening er med omkring 1.200 medlemmer en af Danmarks største sejlklubber.

Foreningen, der ligger på Amager ved København, blev stiftet i 1923, og har 100-års jubilæum i 2023. For mange af foreningens medlemmer går medlemskabet både to og tre generationer tilbage i tiden: Tilbage til de medlemmer, der engang var med til at grave havnen ud og bygge moler:

Alt er lavet af frivillige i foreningen gennem tiden – og det er derfor en traditionsrig forening, der er stolt af sine traditioner.

Sundby Sejlforening: Derfor skal I stemme på os

  • Sammen med Women On Water-netværket styrker vi mødet mellem bredde og elite og har skabt synlig fremgang i antallet af kvinder på startlinjen.

  • Vi har gennem de sidste år styrket sammenholdet, fællesskabet og øget antallet af frivillige i foreningen.

  • Sundby Sejlforening vil med nye initiativer fortsætte arbejdet med at skabe en stærkere og mere inkluderende foreningskultur for alle.
”En af de foreninger som altid er der – stabil på den gode måde. De har virkelig skabt noget godt for kvinder.” Juryen