Hillerød fodbold

Indstilling

 

Hillerød Fodbold bør kåres til årets foreningen, fordi foreningen prioriter klubbens samfundsansvar. Ikke alene ved at lade det være en central strategisk værdi, men i langt højere grad i form af en stribe aktiviteter og events, der rækker langt ud over kridtstregerne på Hillerød Stadion.

Det er gjort ved at åbne en traditionel fodboldklubs rammer for nye fællesskabende og inkluderende sociale aktiviteter og lokale samarbejder for at nå både børn, voksne og ældre også med fysiske, psykiske og sociale udfordringer. Og ved at samarbejde med flere for en fodboldklub utraditionelle samarbejdspartnere som Nordsjællands Hospital, Hillerød kommunes sundhedscenter, Alzheimerforeningen, Hjernesagen, Mødrehjælpen, den lokale SFO, den lokale folkeskole, Frivilligcenteret og mange andre.

Klubben har prioriteret at være med i sundhedsprojekter som Ud i Livet med hold for psykisk sårbare voksne, Huskehold for borgere med demens og Parkinsons og Hjernehold, hvor man kan genoptræne efter hjerneskade samt Jump4Fun for børn med overvægt.

Klubben har været initiativtagere til FerieCamp for børn i alderen 6-17 år med ridning, dans, fodbold, fællesspisning, bål, historier, stikbold, naturvejledning, lege og meget andet. Det har været et gratis tilbud i genåbningssommeren særligt til de børn, som ikke kommer på sommerferie med familien, så de også får sjove oplevelser og har gode feriefortællinger at dele med klassekammeraterne.

Fire år i træk har klubben afholdt Juleaften for Alle fra kl. 18-21 på selve juleaften for op mod 150 udsatte borgere. I 2020 blev det gennemført trods restriktioner, fordi den juleaften i selskab med andre betød ekstra meget efter en tid med isolation og ensomhed.

Klubben er også med til at skabe et godt og aktivt børne- og ungeliv i Hillerøds største almene boligområde, Kongevænget 1 og 2. Her spiller frivillige fra klubben fredag efter fredag fodbold med børnene. Og for nyligt er der også startet et dansehold op – man møder bare op og er med.

Og vi må ikke glemme Mandeholdet (60+), som er blevet en del af klubben under corona pandemien. De knap 35 seniorer træner fast i dagtimerne, hvor de laver naturtræning.

Læs mere om Hillerød Fodbolds bestyrelses prioritering af klubbens samfundsansvar:

Juryen udtaler:

De har på imponerende vis formået at forny deres rolle og funktion som fodboldklub i lokalområdet ved at åbne op for nye fællesskaber og idrætsaktiviteter kombineret med en stærk social indsats. Dermed har de som forening skabt et lokalt tilhørsted for den klassiske fodboldspiller, men i særdeleshed også for de målgrupper som har fysiske, psykiske eller sociale udfordringer.